KADANG KADANG MAHU JUGA POPULAR SEPERTI TAMAN RASYIDAH UTAMA

There was an error in this gadget

PANAS! PANAS! PANAS!!! klik cepat.

Monday, March 22, 2010

rumusan kaji lelaki.

atas pemerhatian rambang aku selama bergelar playgirl 22 tahun ini (halaaaah halaaah apesal statement yakin mcm sukimak nieee), ada sedikit yang aku boleh rumuskan untuk pemerhatian individu bergelar manusia tak kira lelaki perempuan pondan nyah pengkid tomboy dan boboy pun. antara isi kandungan rumusan kali ini berkisar tentang pemerhatian aku terhadap pelbagai jenis lelaki yang ada unsur sex-appeal (OMG) pada pandangan kaca mata aku sendiri. hey hey kepala hotak tu kalau tak fikir sex je boleh tak. ke nak rasa lempangan buah bidara aku ni? maksudnya, antara perkara perkara yang aku rasa menarik pada seseorang lelaki. atau kasar sikit, jantan. nak kasar lagi? tak boleh kasar kasar, abah i pon lelaki kauu!! *masih dibawah sedar*

ayuh dong, kita mulai. dimulakan dengan Bismillah. disudahi dengan brrrrppp... Alhamdulillah.


Jenis lelaki pertama: Indian Guy.

oh tuhan. homaigod. ya aduh. (rileksla abang abang melayu, jangan baling batu kat i dulu). entah kenapa sejak dari azali lagi aku selalu rasa lelaki India cukup menarik perhatian aku. jangan salah perkiraan. konteks lelaki India yang aku maksudkan disini is something modern bukan yang stok tradisional pakai cawat putih. bukan yang bonzer2 pakai kot suka bersidai tepi kedai rempah kat Jalan Dhoby tu. nehi nehi nehi. aku suka indian look. biar hitam, tapi manis. orang putih pun cakap macam ini

" ONCE U GET BLACK, U'LL NEVER LOOK BACK "
(peribahasa asal "once u go black, u never get back")

kalau dulu dulu bila kawan2 tanya, eh kau suka lelaki macam mana? jawapan: lelaki yang muka indian look. ada yang ketawakan. lepas itu sendiri menyesal bila gigi berterabur, sia sia dapat penampar pailang dari aku. tapi agak2 la oi, jangan fikir aku suka yang stok Niger punye manusia jugak. haramjadah.


jenis lelaki kedua: Chinese guy.

tidak keterlaluan jika aku katakan yang aku tidak minat lelaki putih atau bermata sepet. boleh begitu, bukan? ish kalau laki i putih, hari hari i makan hati sebab kulit i ni macam nescafe kurang susu. lepastu semua orang mesti cakap anak aku keluar nanti jadi taik cicak. mulut macam tu layak aku bawangkan aje. tapi maaf ya, lelaki putih mata sepet sangat kurang sex appeal nya untuk aku.


jenis lelaki ketiga: Lelaki Melayu

ini pilihan ibu saya. of course. yes, definitely. haha. well erm aaaaa erm lelaki melayu eh? i takutla banggg nak komen banyak2. nanti i ni dikatakan lupa diri. well, i look stupid if i speak malay. *eh apehal?? tibeee* ok ok serius semula! Lelaki Melayu pd pandangan aku, agak kurang romantik. tapi tak semua lah. ada yang romantik bagaaaai. lagak Leonardo D'PecahPeriuk dalam Titanic "u jump, i jump". tapi sebenarnya, bila perempuan tu lompat terjun dlm laut, si lelaki ni lompat terkinja2 atas kapal, boleh cari lain gamaknyaa! ini sekadar gambar hiasan sahaja. tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang mati. bagi yang terasa, ala buat buat cool sudah. kalau tak, nanti tak pasal kau buat muka cuak time baca entry ini, tak ke kantoi bongok dengan awek/bini kt sebelah tu. rielaks okay. breath in.. breath out.. good.

tapi 1 thing for sure, most of these guys, memang bermulut manis anyhow. tapai pun bau busuk kau tahu. ini kan pulak mulut lelaki. manis banget. gilaaaa kau tak cair dengan sweet talk diorang?? bab ni aku terpaksa menyerah kalah. tak berani nak komen lebih2. samada diorang ini keep their sweet words or not, let the time decides. okay girls??

hurm, lagi pasal lelaki Melayu, the level of sensitiveness is predictable. oh yes, but sometimes it goes unpredictable though. it depends lah. i love man who have this kind of quality. sebab aku rasa bila dia sensitif, dia akan faham apa yang pasangan die tengah face through. let say, perempuan tengah period malas nak layan si lelaki ni tiba tiba nak ajak gi memanah la, ajak pegi berbasikal bukit la, pastu tak pasal pasal perempuan ini kata "i takmau i takmau!! hantar i balik rumah orang tua sri kenangan sekarang!!". kalau lelaki tu ada nilai2 sensitif, mesti dia aware dengan mood perempuan gila ni tadi. dan lelaki itu patut ambil jalan selamat. gunakan pintu kecemasan. pakai tali pinggang dengan selamat. pelampung berada di atas kepala anda. *cita cita telah tercapai menjadi pramugari*

dan lagi, lelaki Melayu ini kadang2 tengok ada yang kurang gentleman. tapi ada jugak yang bapak segala gentleman. benda ni bergantung juga kan. tapi sebenarnya bila over gentleman, rimas jugak brader. sikit2 LADIES FIRST sikit2 nak kena marah semua orang yang ngorat awek dia. ceh, kalau macam ini, out!

lelaki pilihan aku:

1. aku tak suka lelaki hensem. tolong, kalau rasa diri tu hensem macam Yusuf Haslam atau hamsam sekalipun, sila pergi main jauh2. jangan dekat dengan aku. aku allergy orang hensem2 ini. hensem tak menjamin apa apa pun untuk kehidupan aku selepas mati kelak. kalau dah tua, berkedut jugak. tapi kalau anda comel, dah tua pun comel. auww~ *pengsan*

2. lelaki itu mesti cool. bukan orang Pakistan jual aiskrim MatKool. bukan. jangan poyo. jangan pakai spender kt luar. eh eh. silap kategori ni. okay, contoh lelaki cool adalah Zahiril Adzim. mamat selamba tapi ayat peh peh peh *speechless*. kadang kadang lelaki puitis macam ni memang bagi plus point ah! ulp.

3. harus softspoken. please dont get confuse with these two ; softspoken & sweet talk. softspoken is like someone whom has this super duper power untuk bagi setiap ayat yang keluar dari mulut dia, meresap terus masuk dalam otak. takde lalu tol kene tempuh roadblock segala. straightaway to your medula oblongata (betul ke? haha). kualiti lelaki yang softspoken, pada aku, adalah amat peh peh peh *bila speechless memang akan bunyi begini sahaja*

4. lelaki itu mestilah mempunyai satu daya tahan yang tinggi, yang mampu mencapai satu tahap menggelegak sebab aku ini memang mencabar keimanan lelaki. perangai kurang berdaya saing, terlalu yakin, dan kurang kemuafakatan boleh mencalar imej lelaki yang terbabit. dah melalut. dah melalut. move on. next please.

5. extra sensitif. ada sixth sense. ada chemistry. ada physics. ada add math. melalut lagi. dem. tak, maksud aku, someone yang boleh faham apa aku rasa tanpa perlu aku cakap. peh dengar macam demanding gile. sebab aku bukan jenis perempuan yang outspoken. tak reti nak cakap ketidakpuasan hati. selalu aku tanam rasa tak best dalam hati. tunggu berulat, baru aku keluarkan habis habisan. iya. memang teruk. dan ya, hebat.

6. i need someone yang ada extra shoulder to lend it to me. shoulder to cry on. kan dah cakap aku gembeng. cengeng.

7. above all, i just wanted someone who love me, someone who know how to take care of me, someone who know how to pamper me with love. coz im going to offer the same thing to u. yes, its for sure dear.


*lelaki hensem yang membaca, jangan menggigit jari. malu orang sebelah tengok*

till next post, buh-bye people.

7 comments:

Nurfatehah said...

Apsal macam nak sama je taste kite ni? Huhu. Yesss aku jugak perlukan lelaki yang SABARRRR banyak dengan aku. Sebab aku pun suka cepat panas (bile dengan pakwe) lepas tu kadang2 susah nak luahkan ketidakpuasan hati. Sebelum luah dah sedih. Cemane tu? LOL!

.rafiq. said...

ceh zahiril adzim lagi. macam hana punya nak jugak. ah tak boleh jadi. nasib aku comel. hidup aku terjamin.kah3

Razman said...

aku kacak. sedih betul jadi laki kacak ni.

crazy_labelle said...

bukan love suppose kite mencintai org tu seadanya tnpa syarat?
kalo x sampai bile2 xbahagia...
xde org yg sempurna... mcm kite jugakla kan?

AmalinaOmar said...

teha: manusia kelahiran kampung Telok Kerang memang cmtu kot? haha

rafiq: nasib baik aku tak terpikat.

razman: sejak tahu kau kacak la, aku terus tak minat orang kacak. maaf ini kenyataan razman.

labelle: kemain omputih lagi nama u auww! hehe.yes it is suppose to be like that. tapi tak salah kan kalau kita ada ciri-ciri yang kita mahukan. kalau kita dapat apa yg kita nak, itu cuma bonus point saja. tak dapat pun takpe. sebab tu, point aku yg no 7 tu ada disitu. baca semula okay :) itu rumusan secara keseluruhan.

db cooper said...

hahaha.. gua gelak pusing2 pasal kupasan pasal lelaki melayu nie, neway every single person hav their own perception.

criuson said...

TERBAIK!!! hahaha~