KADANG KADANG MAHU JUGA POPULAR SEPERTI TAMAN RASYIDAH UTAMA

There was an error in this gadget

PANAS! PANAS! PANAS!!! klik cepat.

Thursday, October 29, 2009

kau nampak tanduk aku dah tumbuh?

sejak bergelumang dengan geng kapak, aku lagi yakin untuk "pegi-mamposkan-dan-boleh-tak-kalau-aku-taknak-dengar-teguran-kau" punya style. siliyesshit. geng kapak besar pengaruh terhadap aku. mereka itu memang samseng jalanan. cuma silapnya takde misai lentik yang bisa buat serata manusia gerun. macam tulah aku. eh esok kena beli misai palsu. kumpul sorang dua posen boleh dapat tak? ok, rasanya dah boleh berenti mencarut sekarang. eh tak. melalut.

semalam dah dapat surat tamat perkhidmatan dari sekolah. starting tomorrow, sekolah maahad pontian tidak akan ade lagi cikgu yang paling tinggi sebab suka pakai kasut tinggi melampau2 sebab dia tau dia pendek, takkan ade lagi cikgu yang sesuka suki pakai baju ape pon yang die rasa "yeah, dis is it --- a head-turning punyelahhh!". takkan ada lagi cikgu yang suke meniru aksi biawak kenyang berjalan di koridor bilik guru sehingga anak murid nampak dan terus tak boleh jawab periksa. takkan ada lagi cikgu yang sampai sekolah pada waktu 7.35 pagi iaitu bila budak2 dah habis baca doa pagi sebelum pegi sekolah. takkan ada lagi cikgu yang suke lepak dengan budak2 di lorong2 hitam dan berbual samba apa saja (lagu hattan satu waktu dulu) lepastu ada je cikgu2 lain yang pandang dengan mata serong sebab diorang juling air agaknya. maka takkan ade juga lagi cikgu yang suka bagi jawapan free kepada student ketika musim peperiksaan melanda dan menggoyang2kan meja anak murid yang tido lalu suruh dia bangun dan beri jawapan dan yakinkan "awak boleh dapat A kalau salin jawapan saya ini!". TAKKAN ADA LAGI!!!

dah. enough of TIADA LAGI kidungmu. karang emosi tak pasal2 lepastu nangis sorang2. oh, tadi i invigilate okayyyy.. ini first time dlm hidup dan ia sangat menyeronokkan. jadi, memang perlu melompat dengan girang atau menghentak kaki dgn gaya comel mungkin. haha. sumpah seronok gila kerana aku dpt berbakti atau lebih tepat, meninggalkan sisa2 budi aku kat sekolah dengan memberi jawapan secara berleluasa kepada student tersayang. dengan yakin, di tangan siap ada skema jawapan periksa akhir tahun sebab aku pon taktau ape jawapannye kalau skema takde. ape ke bengap laaa. jika terdesak, buku teks pelajar akan jadi sasaran untuk waktu itu. selak punya selak sampai aku dapat jawpan, sekian........ TAPI, aksi ini sila jangan tiru jika anda bergelar guru tetap atau guru sandaran tidak terlatih. kalau tak, memang mampos besok jugak kau kene diri depan gate sekolah je. sebab nanti akan ada signboard tergantung depan gate berbunyi begini;

CIKGU BERPERANGAI BINGAI TIDAK DIBENARKAN MASUK. CIKGU BOLEH BALIK RUMAH SEKARANG DAN MULA SARAPAN DIRUMAH SAHAJA. YANG BENAR, TUAN ISMET ULAM RAJA iaitu PENGETUA.

*mesti rasa sedar diri dan sedih sendiri lepastu tahan teksi balik rumah.*

eh tadi kan aku nak cerita pasal tanduk? ape kaitan tanduk dengan peperiksaan tahunan? mcm nie, kalau perangai macam bingai (contoh terdekat aku bole bagi adelah aku sendiri sekian terima kasih), cube tengok cermin mesti nampak tanduk kaler merah2 manggis dan tumbuh kat atas kepala. kalau kau tak nampak, namanya kau tak sedar diri makanya mungkin esok lusa kau akan jadi anorexia. ya, memang aku tak nampak kaitan anorexia dengan kisah tanduk yang aku cuba sampaikan tapi aku nak cakap psl penyakit nyanyuk sebab aku tak dapat ingat pulak ape nama saintifik penyakit nyanyuk. skizofrenia ke hape jadahnye. baik, boleh ke kalau kita teruskan cerita nie tanpa hirau penyakit nyanyuk bongak tu aku sumpah dah lupa nama dia ke taktau gaknye. ceh padahal taktau tapi ckp lupa. dah, sambung balik pasal tanduk. aku rasa macam nak menyetan je kat sekolah sebelum aku tinggalkan semuanya. harok laaa wehhh harokk!!

orang tua2 kata, harimau mati meninggalkan belang, manusia mati tinggalkan nama. tapi sebab aku pegi sekolah pon tak pakai name tag, macam mana aku nak tinggalkan nama. lagipun belom tau lagi bila akan mati. jadi, aku berhasrat, baik aku buat rekod jenayah atau rekod juvana (sebab aku masih dibwah umur tapi dah boleh tengok cite lucah), makanya nama aku mesti masuk rekod sekolah, dan dengan tak semena-menanya, aku dah brjaya tinggalkan nama aku disitu sebelum aku meninggalkannya. yahoooo!! tapi ini cuma perancangan, semuanya bergantung kepada kerjasama geng kapak yang disayangi sehingga titisan peluh terakhir yang keluar dari tapak kaki.

yang didalam perancangan, aku nak dajalkan sorang mamat yang perangai tak macham siyall pulak. suke dengki dengan aku sampai aku duduk dalam kelas dan bebual dengan student perempuan pon, dianggap perkara tidak baik. ape ke bodoh kepala hotak kau laaa. kau respect orang pon, kau xreti lagi, jadi sila jangan berlebih2an boleh, bukan? aku tau kau sangap kan. hah bodoh kau. perangai macam pailang, lagi nak jage dlm kain aku. ko tau kan aku tak suke pakai kain dalam! haha.

selain daripada itu, aku amat sayangkan geng kapak kerana membantu aku dalam menjayakan misi anti dadah kebangsaan nie. bongak bukan anti dadah la. ni lebih sesuai dikenali dengan misi pemecahan rekod jenayah sekolah. bukan nak sangat pecah rekod, cuma nak puaskan hati. sumpah puas gila babeng wa cakap luu. antara yang dah berjaya, akan disenaraikan seperti dibawah:

1. aku dah terlalu kerap cabut sekolah masa sesi P&P berlangsung dan merayau2 tanpa arah tujuan di bandar pontian yang tersergam indah dengan replika nanas yang besar. kebanggaan bapakku itu. nama pon cabut, jadi pihak sekolah tak pernah tau dong kegiatan ini. kalau mereka tahu dan ibu aku pula tahu, memang tengahari esok, keluarga semua makan besar lah. lauk sup cincang badan aku.

2. sekarang dah lebih berani berdepan dengan si pencuci sekolah merangkap polis bantuan yang macam babun lagi terok dari babun aku rase. si pencuci IQ rendah itu, memang gersang. mulut macam longkang. kau buat aku betul benci kau! aku nak, last day aku kat sekolah, ko datang mintak ampun kat aku. bila tadi kene sound bawak budak keluar, aku dah cuba pamerkan muka-paling-bangang-dan-rasa-macam-nak-lempang-laju2-pastu-sagat-kat-tanah-tar-depan-dewan-sekolah kat dia. taktau ape dia rasa. aku mahu dia rasa cuak sampai terkencing takut tengok muka aku mcm tu. tapi aku tau, die tak rasa macam tu ;(

3. bila sekarang mulut dah pandai betah teguran orang, itu maksudnye ada kemajuan. bila ada ustazah perli baju aku, aku nganga mulut besar2, aku jelir lidah keluar masuk keluar masuk lidah sebab aku tau lidah aku panjang sampai die rasa muak nak terberanak tengok aku. aku puas hati! walaupon sebenarnya aku buat aksi macam tu ketika membelakangkan die. haha kira berani lah tu! ade nilai2 menghormati lagi tu. berbanggalah dapat kawan yang sopan mcm aku nih. aku bukan taknak terima teguran. boleh je, tapi sampaikanla dgn cara yang betul. lepastu, kau mesti betul2 pastikan diri kau tu dah betul, baru tegur org. jangan diri sendiri sopak sana sini, terkuar rambut depan belakang, lepastu ada hati nak tegur baju aku tak beretika. what the tuuut!

ish. penat cakap sorang2. boleh tak sambung cite esok je? sekarang ni aku nak basuh tanduk merah manggis aku nie. pastu nak kene rendam softlan jap biar nanti nampak lebih suci dari hati. last sekali, kene polish makanya orang gerun tengok aku. walaupon hakikatnya, TIDAK ;( tata!

Sunday, October 25, 2009

selera begini, insyaAllah!

nak makan:

1. biskut famous amos.

2. itu murni ss2 punye sajian.

3. bubba gump, must try!

4. karipap gemok IKEA. dem! sedap gilaakk.

5. tomyam kung secret recipe. gila memory!

6. kueyteow kungfu restoran kayu manis seksyen 7. slrrrpp.

7. portobello mushroom, Carls Jr. membuak2 duuh keinginan ini.

kalau begini sleeranya, insyaAllah naik balik badan aku. itu yang aku mahukan! yaaaw~

Saturday, October 24, 2009

yang gembira sahaja

selamat pagi malaysia.
bangun pagi, gosok gigi, cuci muka, minum kopi~
tu lagu kegemaran manusia lain. lagu untuk manusia spt saya;

~bangun tengahari, sebab banyak mimpi, mimpi indah pula, sampai happy.
happy tak terungkap, sampai tak sempat minum kopi, kau comel. ~
*tempo lagu dah lari seratus meter pecut tanpa batasan*

orang kata, hidup banyak masalah.
kadang2 sampai nak dapat happy sehari pon tak sempat.
lagipun kalau hidup takde masalah, tak Perdana Menteri la macham tu!
apa nak buat? terima dengan penuh nikmat je.
tapi hari ni, bangun dengan semangat baru.
ingat yang gembira sahaja, LUPAKAN YANG LAINNNN. (iklan sabun daia)

kisah benar tv3 setiap isnin hingga khamis jam 12.30 tghr : ada seorang cikgu sekolah. nama pon cikgu, memang keje kat sekolah. ape ke bongakk.haha. ok sambung. cikgu ini susah nak marah. dia sangat kepala masuk air. semua budak pon nampak agak senang dengan cikgu itu. tapi di satu hari yang mulia ini, dia mendapati anak murid mencakapi belakang tentang baju yang dipakai olehnya. dan amat menakotkan bila tahu anak muridnya bercakap tentang susur galur badannya. how come??? maka, cikgu amalina (bukan nama sebenar) amat marah sekali sehingga menangis. bila student tahu beliau marah, mereka juga menangis sekali. maka, menangis lah beramai2. keesokannya, beliau amat teruja untuk dapat tahu, ramai budak mencari dia untuk meminta ampun. ade juga yang memberi hadiah sebab nak mintak maaf. (pandai ye!)

*budak2 ini sangat best sebab pandai amik hati cikgu macam saya. cikgu mengade2.*

ade juga yang secara gentle dan saksamanya berjumpa 1 by 1 untuk meminta maaf. (teharu okay). dan paling comel disini, ade budak lelaki memberi surat meminta maaf yang isi kandungan amat comel sehingga ketawa sampai menangis sebab comel gilaaa ah! . ia serba sedikit berbunyi begini;

* muka surat depan surat paling comel didunia. tgk tulisan dah tau pasti comel.*

* antara isi kandungan surat yang paling comel gila didunia*

kau comellah budak. sejuk hati cikgu baca surat nie. tapi, boleh tak kalau bagi status yang muda sedikit, seperti; "saya telah anggap cikgu macam ibu saye" kepada "saya dah anggap cikgu seperti kakak saya sendiri" . ya, itu lebih sesuai dan vogue mungkin. janganlah anggap seperti ibu. sebab saya rasa kelakar tapi tetap comel sehingga ulu hati terasa terharu sekali. mesti kawan2 seangkatan ketawa jika membaca ini sebab mereka tahu saya tidak ada ciri2 keibuan yang sejati. susu pon belum ade lagi! haha. ok gurau. tapi cikgu suka dapat anak murid yang comel sebegini. tak kisahla muka tak comel, asal part penulisan anda comel, tetap dianggap comel sekalii. esok cikgu masuk kelas, cikgu cubit kamu sebab kenapa kena comel sampai macam ni?! ah geram kau comel.

yang penting nak highlight disini:
1. baru saya tahu ada jugak yang sayang cikgu mereka sampai tahap begini sekali. teharu woh. sangaaat!!
2. saya suka orang yang beraksi comel. rasa macam nak bentes kaki dia sebab apesal bole beraksi lebih comel dari saya! argh jeles. eh tak. envy mereka.
3. saya suka mrajuk. sebab mengada2 sukaaa nak orang pujuk. terima ksih sebab pujuk! ngee~

gembira tak denga rentetan cerita ini. asli bukan dongeng. kami guru malaysia. selamat hari guru!

Tuesday, October 20, 2009

hatta kesimpulannya....

HARI INI
memenatkan
merunsingkan
menjelekkan
mentakbaguskan
mengandungi *eh WTF*
(tibeeee kepala macam masuk air)

formula untuk menghadapi semuanya, mudah saje.
----------------------------------------------------
anda perlu GAGAH,
anda perlu KENTAL,
anda perlu MANTAP,
anda perlu PEKAK BADAK,
anda perlu BUAT BODOH
anda perlu GILA KENTANG,

anda perlu BIARKAN AIR ITU BERGENANG DI DALAM MATA SHJ.


makanya, untuk mempersetankan segalanya, lets talk crap, people!
...start...
tadi aku baru tahu bahawasanya raya dah habis pon semalam. what the tuuttt..! ini adalah jahil sekali kerana sangat tidak tahu perjalanan kalendar Islam. makanya sedikit rumusan perlu disimpulmatikan disini. iyaaaa dong pastilah tentang hari raya tahun ini. marilah bersama cekidaud!

1. Kuih raya tahun ni yang paling menggiurkan?
seperti tahun2 yang melepas sudah, semperit makngah paling mendapat ibu jari ternaik yang terbesar dari saya. sumpah menggiurkan (macam melelehkan air liur *drooling*), sehingga kan saya sanggup tak hiraukan segala jenis kamera yang berflash2 didepan mata semata2 semperit tersebut. pelik, bukan?

2. juadah hari raya yang paling ternanti2 dan termimpi2?
juara tahun ini disandang oleh juara yang sama untuk 21 tahun lepas berturut2. ya, 21 tahun memegang gelaran juara! haaa tengok awak tengah ternganga tu, mesti macam bermonolog "ish bia betikk kau kentang!", kan? sila datang rumah kalau tak percaya sebab DAGING MASAK MERAH ABAH YANG DISAYANGI memang paling menggodam jiwa. dengan curahan santan dan tomato puri, warna kemerahmanggisannya benar2 menyayat hati. taburan daging yang lembut dan bergetah macam janda berhias, dihiasi pula dengan lemak2 yang terapung di tingkat paling atas periuk itu, ahhh sukar digambarkan.lagipon, i like lemak a lot. tau ia memang memudaratkan kesihatan. tapi lemak lembu dengan rokok, lemak adelah pilihan yang paling wise sekali ya! haha no offends perokok tegar sekalian (+_+) oh! selain itu, sambal goreng nenek juga the best-est of all! siapa nak rasa? kenala kawin dengan saya, jadi nenek mesti bagi kamu makan dengan banyaknyaaa.

3. tv show yang paling menterujakan?
i love faizal tahir a lot. a lot. dan lot. dan lot lagi. lot of de ring (mmg tiada motif dikenalpasti). siapa tak tahu saya minat dia ini, angkat kening sebelah kanan! ok, turun kening sekarang. sebab faizal tahir lah, saya boleh demam kuning sebab sering termimpikan berkahwin dengan dia sehingga 3 malam berturut2. sebab faizal tahir jugalah, saya mula fikir perut buncit dan dilukis dengan simbol "S" menggunakan gincu ibu adalah sangat kool. makanya, ape jua rancangan yang ade FT pasti dong diikuti. the greatest tv show of all was, AKUSTIK RAYA. goodness u FT, that is way fantastic darn stylish gorgeous gila mantap kental apa lagi yang boleh dirungkaikan? grrrr. nasib kau dah kawin, pejal!

4. the sweetness of raya tahun ini?
the great moment to cherish is having the chance to celeb this hari raya as a teacher. it was a blast. boleh tahan monkey-shocked jugaklaa bila rumah kena serbu. apekan daya. bia penat, asal selamat (motto hidup apakah ini??). tapi best gilaaaa wa cakap lu. cepatla jeles sekarang. tahun nie i beraya macam artis okayyyy. fasha sendat pon kalah. gagagagaaa~

5. yang paling takbest dan kurang hot untuk raya kali ni?
raya kedua saya dah tukar nombor. dari 21 naik 22. dengar macam best. tapi sebenarnya tak. dah takmo ingat. nanti menitik air mata makkkk ni nyah~ tapi best sebab dapat duit raya sebagai hadiah hari jadi. oh sayang semua ahli keluarga jiwa ragaaa!!!! --dpt duit baru nak sayang, ish mata duitan!--

6. rumah yang paling best masa gi beraya?
semua rumah yang ade sediakan makanan ringan, makanan berat, asam, kuih yang best dan tak meloyakan adelah best tak terhingga. boleh dapat markah lebih jika sediakan minuman bergas seperti vanilla coke dan pepsi twist siap sekali dengan air batu. boleh dapat lima bintang yang dilukis oleh tangan juga, jika ada sediakan coklat cadbury Black Forest di dalam balang kuih masing2. ah malangnyaaaa tiada! maka tiada bintang. oh dan juga, rumah yang tuan rumahnya sangat baik hati sehingga memberi saya berbakul2 pujian sehingga tak terbawa rasanya (^_^)

dah cukup lah. sekarang ni ada budak lelaki yang agak pendek di sebelah saya sedang beriya2 kentang menerai baju untuk pegi exam MUET besok. kau memang semangat 1 Malaysia kan budak. gerekkk ah adikku pendek! all the best, go walley walleheyyy go!
*boleh tak mula speaking dengan aku yang terer broken english ni sekarang?*

Monday, October 19, 2009

siapa kata saya TAK sayang UiTM?




UiTM dihatiku.
--bodek oii bodek--
UiTM ni u paling kool di dunia dan alam semesta.
sebab UiTM sejuk. maka, ia adalah cool.
haha merepek diam skarang boleh?

terima kasih uitm kerna bagi peluang aku naik pentas slama dua saat.
abang penjaga Q juga sempat berpesan,
"ok jalan terus sila jangan pause"
ayat xbole blaaaah.

aku nak buat peace dan gaya seorang wira masa amik degree atas pentas pon tak sempat. huishhh memang kool gilaaa lah! tapi xpela. pakcik pro-cans pon dah menggigil di atas stage. maka, aku buat keputusan aku akan berjalan gaya bebas dan laju untuk mengelakkan kesesakan lalulintas disitu. bila keraguan mula menonjolkan diri, iaitu dsebabkan "tuang" waktu raptai, aku mula tak tau ish macam mana nak tunduk nak senyum nak salam nak bentes kaki pemberi degree.haha. i was the 104th to be called naik ke pentas. jadi orang yg didepan mungkin bisa dong dibuat contoh. tapi semua pon gaya lain2. jadi aku tak tau jugak nak tunduk dulu baru amik baru blah dan tunduk lagi. atau perlu berhenti dan tabik dan jelir lidah terus merampas sijil itu dan menunjukkan gaya kemenangan? boleh ke kalau tidak melalut pada waktu ini. baik, terima kasih!

kembali ke tajuk asal, saya sudah pon bergelar graduan.
with 2nd class upper, ia cukup membanggakan!
yesterday was a blast.
i had a great moments with my fellow cliques, i love the most.
jomlah perhati dan jeles dgn gambar2 yang akan saya paparkan selepas iklan ini.
tapi kalau masih belum cukup untuk menjeleskan lagi, bole terus ke mukabuku (FB) saya di link ini:

(sila klik dengan yakin kat link diatas)

congratulations on graduating guys!

Wednesday, October 14, 2009

u hurt me bad

it hurts me bad.
yes, u students hurt me sooo bad.
not even word can tell.

again,
i know i'm weak.
baru aku tau sebab aku kurus.
makan hati mungkin.
terus turun mendadak.
kamu tipu kalau kamu tak perasan.

people, hurt me.
hurt me.
u'll see me cry.
lihat sendiri.

here,
what hurts the most?
bila students hilang respect pada cikgu mereka.

* at first thought, i noe it doesn't suit me well*

Tuesday, October 13, 2009

someone tell me please?

i need someone to clarify this matter.

hari ni untuk kesekian kalinya i kene condemn lagi dgn guru lain.
yes, as much as i expected, none but hal2 baju dan ketrampilan.
adakah nampak pincang sangat gaya saya begini?
dan SUNGGUH! saya tak suka anda bercakap dan menegur seolah2 seperti seorang wanita yang tidak professional.
kata kaunselor, macam ni ke cara?
hey come on. talk to me.
bila rasa tidak senang dengan saya, atau bila rasa saya ada mengganggu hidup anda, beritahu saja. altho i noe i never interfere ur life, mind u women!
ahh u really pissed me off.
try me, hurt me, sabar saya ada batasnya.
oh whatever wud it be, i do believe in karma.
what goes around comes around.
nanti bila anak2 anda begini, and u noe how people treat them, u will regret.
i bet u will!
sila dengan segala hormatnya tegur secara professional.
yes, i mean secara terhormat dan beretika.
which is why, i will try to swallow everything that matters.
have i made myself clear, PUAN?

apart from those i said, i eventually find myself in hard times here.
seriously said, it is hard for me to adapt with this.
yes, it is easier be said than done, i must say.
orang cakap,
"ko tadah je apa cikgu2 lain nak cakap, asal kau bahagia"
tapi sampai bila?

im weak.
yes i am.

BUT was it that bad, huh?


Wednesday, October 7, 2009

kau jeles sbb aku muda, kan?

motif gambar:
saya menemui jalan buntu seketika bila di'sound' secara direct oleh manusia itu!

mula2 mari saya sajikan kamu semua dengan cerita kurang enak dan sangat busuk untuk hari ini.

kisah bertajuk adakah kau jeles?
-------------------------------------------
saya tahu saya berumur 22 tahun. in fact, baru setahun ubi. bukan setahun jagung. darah muda, macam kau kata. suka pakai baju ketat. sebenarnya tak ketat tapi korang yang kepoh kata ketat. sebab kau tak boleh pakai kan. cakap aje, aku faham doe. bontot dah besa kan. hamekkk.

saya ada mulut. mulut pula sangat kepoh. i love to talk. as far as i know, kawan2 semua suka dengan mulut saya yang suka becakap tanpa henti sampai kadang ada bole buat diorang ketawa tegolek2. kau taktau boleh diam sekarang jangan nak sound2 plakk ade ke saya kacau kau? wahai manusia, bagi saya biarla mulut kepoh ke lancang ke, asal kau tahu batas. jaga mulut jangan sampai orang chop atas dahi kau "MANUSIA TAK SAYANG MULUT..OOPS!"

tabiat saya yang paling orang tahu adalah cam-whore. secara extreme. which means, i dun care dimana saja bila saya rasa mahu ambil gambar, saya akan snap saja. speaking of which, manusia disekeliling yang faham akan cuma menggeleng tersenyum dan menegur secara bergurau. tapi kenapa kau perlu menyibuk sehingga saya rasa "eh eh kau ni annoying lah perempuan". saya bukan ambil gambar lucah pon. saya cuma ambil gambar saya yang memang kurang lawa ni pon. kenapa kamu rasa terganggu oleh itu? tak payah jawab, boleh diam sekarang sebab saya taknak dengar walaupon saya tau kau takkan baca blog ini. huh!

selain itu, mari saya nyatakan. dulu masa dalam perut ibu, saya songsang. masa nak keluar dari perut, ibu kata ia sangat azab sehingga bleeding terok. kesian ibu, kan? tapi kita bukan cakap pasal ibu. kita cakap pasal kau dan saya. ibu dan orang sekeliling cakap, anak lahir songsang memang degil nauzubillah. terjal jangan cakap. i admit that. but still, degil ada batas. i do respect others. i ain't hypocrite. to tell u, i hate hypocrite. saya terima teguran. i dun interfere one's life. i mind my own life. not others. i do what i like. kalau tak suka, bgtau saya.i hate rules, mind u people dan pihak sekolah. i hate RULES. as for me, rules are meant to be broken. thank you. jadi sekarang, have i made myself clear? kamu dan kamu, sila fahami. i HATE both of u. kalau bagi free kawin dgn kau pon aku taknak. kalau kau nak jadi orang gaji aku secara free lagilah aku taknak! xcyvuhbadsxk eirdjesazxrfytguhijods!!!!

MORAL OF THE STORY:
people yang sangat annoying dan irritating, get out of my life, please! menegur bukan satu kesalahan, tapi kamu dah tua, kamu patut tahu cara terbaik untuk menegur. so that orang yang degil macham saya nie akan telan hidup2 semua teguran tu dan insyaAllah, akan berubah ke jalan yang lebih baik. tapi bila teguran tu sangat tidak professional, kamu rasa saya nak terima ke? sebab bila kamu menegur begini, saya rasa ;
KAU JELES SEBAB AKU MUDA, KAN??
katakan saja!


pls note that, kau silap orang kalau buat saya macam ni. esok pagi beli tabloid terhebat di MALAYSIA, kau mesti nampak nama kau terpampang di muka depan sebab kau dah buat aku rasa annoyed dengan kau.
*itupun kalau aku kejam, tapi malangnya aku tak kejam*

penutup:
eh saya baru perasan biji mata saya bukan warna hitam rupanya. jadi selama nie, all the quizzes ive done so far, mendapat jawapan yang salah dari saya. haha padan muka.



Sunday, October 4, 2009

kenapa begini?

lately, entry disini lebih ke'emosi'an.

maklumlah, baru nak sesuaikan diri dengan segala perkara jua yang menimpa.

mungkin next wik, i'll get used to these.

dis entry is dedicated to someone.

i have no idea whether u will read this or not.

but i really hope so. dear.

yesterday was a blast.

my students dtg beraya seramai2 tidak.

i love being surrounded by them.

for i have the chance to let everything that distracts my mind go away.

so, sudah lupa semua kesakitan kepenatan kelelahan dan kelaparan kerana mereka.

TAPI,
(* bila ada perkara yang mengganggu kepala, cerita indah semua boleh dimusnahkan dengan satu "TAPI" sahaja)

bila tinggal keseorangan semalam, setelah di push dgn cerita2 menyayat hati dari rakan2 tentang penyakit itu. hati jadi semakin gerun. mengapakah?? di saat aku mula membuang sedikit demi sedikit ketakotan, semakin lama aku rasa benda tu datang mengganggu kembali.

ok, ini adalah mainan perasaan. persetankan tolong!

aku takot. dan sebab itu, aku perlu ambil itu.

walau tiada keberanian yang nyata, semua tak sengaja. benar!

for i have did that, seriously, i have no idea it will make u cry ;(

it was my fault. my mistake. my BAD. not yours.

jangan risau, I'M GOOD.

being me, will always be good, kan?

u know that dear.

so, pleaseeeee...

I.AM.TRULY.MADLY.DEEPLY.SORRY.

*hugs*

Friday, October 2, 2009

a matter of life.

MINE:
------------------------
being myself for the past 22 years have been so wonderful regardless of those bitter memories ive gone through. as far as im concerned, things have passed by. let bygones be bygones. but, one thing for sure, there's always be "something" unresolved in me. of how i live my life. of how life treated me. i wont ever give it a damn if it wasn't a "thing", yes, it is for sure. but that one "thing" might change your life. to be specific, my life. for people who have known me better than anyone else did, they should have known how wonderful my life was. how i enjoyed laughing. how i love being surrounded by great people. Eventually, as life goes on, im still searching for the best in me for my future life. for a better future, i mean. having the great life of all in the world would be my top priority. i'm going for the best. i'm learning from the best.

BUT,

in the process of learning and stay put of all those things, that "something" distracted me. out of the blue. i was diagnosed of having thalassemias beta. Ya Allah. when i was being told about this last night, i was speechless. none have i said but " ini dugaan. ini dugaan." trying my best to swallow the fact. how hectic my life are gonna be. Tuhan saja tahu. i was too paranoid to know that i was diagnosed with the disease, and for the reason, i've been searching all over the globe looking for the articles of thalassemias, i've been reading the articles for the whole day, getting to know what are this disease have to give as it will affect my own life. as frightening as this could be, i know i have to start seeing my own doctor, having a good talk with them in order to prevent myself from having the Beta-Thalassemia Major. but of all i have said above, the worst part for me to swallow is this;

" If you're thinking of having children, speak with a genetic counselor to determine your risk of passing on the disease. "

how could this be? i know i wont be able to have lotssa kids. ;(

HIM:
----------------------
always remember
" there's always be someone who loves you more than u do "

and for the reason, think before u did "that". someone might feel frustrating over what u did. she might be overly-disappointed with u. a mixture feeling, that was what i have encountered. i was speechless the moment u made a confession of what u did, boy.

Life is to be lived. if u have to support yourself, u had bloody well better to find someway that is going to be interesting other than THAT. please. please. please. stick to your word. u've promised me man.

apparently, i find my responsibility on your life, regardless of what u have to say. shut up. it's just, u might need someone to hold u, to lead u to your real own life. if that "someone" couldn't be me, u might find someone else u have faith on. trust me!

and again, please. please. please. do not destroy your worthy life. it worth a thing to me. seriously. you should know this, by the time you reach my age, u've made plenty of mistakes if u lived your life properly. better be safe than sorry. there's always a path to make a change in your life. it's just the matter of your choice. choose the right path to be on the right track of your life.

i'm here to lead, u're there to live.

follow me.