KADANG KADANG MAHU JUGA POPULAR SEPERTI TAMAN RASYIDAH UTAMA

There was an error in this gadget

PANAS! PANAS! PANAS!!! klik cepat.

Saturday, October 24, 2009

yang gembira sahaja

selamat pagi malaysia.
bangun pagi, gosok gigi, cuci muka, minum kopi~
tu lagu kegemaran manusia lain. lagu untuk manusia spt saya;

~bangun tengahari, sebab banyak mimpi, mimpi indah pula, sampai happy.
happy tak terungkap, sampai tak sempat minum kopi, kau comel. ~
*tempo lagu dah lari seratus meter pecut tanpa batasan*

orang kata, hidup banyak masalah.
kadang2 sampai nak dapat happy sehari pon tak sempat.
lagipun kalau hidup takde masalah, tak Perdana Menteri la macham tu!
apa nak buat? terima dengan penuh nikmat je.
tapi hari ni, bangun dengan semangat baru.
ingat yang gembira sahaja, LUPAKAN YANG LAINNNN. (iklan sabun daia)

kisah benar tv3 setiap isnin hingga khamis jam 12.30 tghr : ada seorang cikgu sekolah. nama pon cikgu, memang keje kat sekolah. ape ke bongakk.haha. ok sambung. cikgu ini susah nak marah. dia sangat kepala masuk air. semua budak pon nampak agak senang dengan cikgu itu. tapi di satu hari yang mulia ini, dia mendapati anak murid mencakapi belakang tentang baju yang dipakai olehnya. dan amat menakotkan bila tahu anak muridnya bercakap tentang susur galur badannya. how come??? maka, cikgu amalina (bukan nama sebenar) amat marah sekali sehingga menangis. bila student tahu beliau marah, mereka juga menangis sekali. maka, menangis lah beramai2. keesokannya, beliau amat teruja untuk dapat tahu, ramai budak mencari dia untuk meminta ampun. ade juga yang memberi hadiah sebab nak mintak maaf. (pandai ye!)

*budak2 ini sangat best sebab pandai amik hati cikgu macam saya. cikgu mengade2.*

ade juga yang secara gentle dan saksamanya berjumpa 1 by 1 untuk meminta maaf. (teharu okay). dan paling comel disini, ade budak lelaki memberi surat meminta maaf yang isi kandungan amat comel sehingga ketawa sampai menangis sebab comel gilaaa ah! . ia serba sedikit berbunyi begini;

* muka surat depan surat paling comel didunia. tgk tulisan dah tau pasti comel.*

* antara isi kandungan surat yang paling comel gila didunia*

kau comellah budak. sejuk hati cikgu baca surat nie. tapi, boleh tak kalau bagi status yang muda sedikit, seperti; "saya telah anggap cikgu macam ibu saye" kepada "saya dah anggap cikgu seperti kakak saya sendiri" . ya, itu lebih sesuai dan vogue mungkin. janganlah anggap seperti ibu. sebab saya rasa kelakar tapi tetap comel sehingga ulu hati terasa terharu sekali. mesti kawan2 seangkatan ketawa jika membaca ini sebab mereka tahu saya tidak ada ciri2 keibuan yang sejati. susu pon belum ade lagi! haha. ok gurau. tapi cikgu suka dapat anak murid yang comel sebegini. tak kisahla muka tak comel, asal part penulisan anda comel, tetap dianggap comel sekalii. esok cikgu masuk kelas, cikgu cubit kamu sebab kenapa kena comel sampai macam ni?! ah geram kau comel.

yang penting nak highlight disini:
1. baru saya tahu ada jugak yang sayang cikgu mereka sampai tahap begini sekali. teharu woh. sangaaat!!
2. saya suka orang yang beraksi comel. rasa macam nak bentes kaki dia sebab apesal bole beraksi lebih comel dari saya! argh jeles. eh tak. envy mereka.
3. saya suka mrajuk. sebab mengada2 sukaaa nak orang pujuk. terima ksih sebab pujuk! ngee~

gembira tak denga rentetan cerita ini. asli bukan dongeng. kami guru malaysia. selamat hari guru!

No comments: