KADANG KADANG MAHU JUGA POPULAR SEPERTI TAMAN RASYIDAH UTAMA

There was an error in this gadget

PANAS! PANAS! PANAS!!! klik cepat.

Monday, August 31, 2009

Selamat datang, Encik P!


mulut bau petai.
peh.
kencing lagila bau petai.
duh!

ibu dah pesan awal2,
pegi kencing bwh pokok.
kalau ade diantara kamu yg balun petai.
sila sedar diri masing2.
aku x terkecuali.

oh lupe, hai malaysia.
post kali ni pasal petai.
sape xmakan petai, x jawela beb!

sejak belakang ni, jiwe aku mcm menggelodak.
bukan sebab tym buke, aku mkn smpai x hengat dunie.
bukan. bukan.
menggelodak sebab xtau apsal tibe2 mcm nk jadi seorang JAWA yg bejaye.
konon2 Jawe yg xmalu ngaku jawela.
oi tu pon xfhm ke?

*ni muke jawe xsedor diri*

ni petai punye pasal, aku dh xbleh tido.
asek dihantui keharuman aroma yg die bawa.
omaigod.
td patot dh masuk tido.
tp bila kedengaran sayup2 suara abah memanggil,

"amalll~ amalllll~ jom mkn sambal petai!"
(tanda "~" mewakili kesayupan suara abah memanggil)

secara menggelabah ayam serama, aku berlari2 anak ke dapo.
dan telah berjaya membalun kire2 dua papan petai.
tahniah!

*ibu, sori. i pee in ur toilet bowl. ngee~ takot nk kencing kt bwh pokok!

kenali beliau, puan monolog!

hai people.
sudah agak lama saya tidak mengupdate blog ini.
arini knape gaknye tibe2 rajin nk bukak dan update.
oh! saye tau knape..
(cube bermonolog)
sebab saye baru ade mase nk update.
"abes sblom ni tade mase ke sengall...."
ade mase. tp org lain dh amik mase saye!
"ape ko merepeklaa hantu."

today wud b de last day bersenang lenang di umah tanpe memikirkan psl keje.esok, aduh! dah mula sekolah.
esok jugak, kemungkinan besar (sebesar bola2 api) bahawasanye workload akan bertambah.
sebabb??
esok budak2 dh kne submit dorg pnye folio geografi.adoilaa. aku mlslah nk tande.
(monolog lagi: hoi ko cekgu pemalas!)

am gonna miss sum1
itu sy nk bgtau!
(baiklah, saya tau kenyataan ini agak terpesong sedikit dari tajuk utama post ini. persetankan.)

baiklah, wlaupon title post sangatlah jauh panggang dari api dgn isi kandungan post kali nie,adelah diingatkan disini bahawa, saya sendiri xtau nape bole jd mcm tu.

kemudiannya, saya nk nyatakanlah disini bahawa, arini buke mcm2.
huish~ segala jenis binatang ade atas meja.
(harus diingatkan disini, hanya yg halal sahaja)

binatang yang pandai memekak = A.Y.A.M
binatang yang pandai menyelam = U.D.A.N.G

ok, itu saje. eh xbanyak pon??
tp sebenarnye banyak okeh! sbb makanan lain tu, tak termasuk kategori "binatang"
sekian, selamat berbuka dan terbongkang!

Tuesday, August 18, 2009

~ when boredom strikes ~

anda dilanda kebosanan?
hadoi. mestilah kite same.
kite berada didalam bot yang sama lah!
dayung2 ala dayung~

lately when i am left out of town,
especially without those fun crazy ppl of mine,
aduhh ia adalah membosankan.
am lacking of fun.
lack of tedious action.
lack of hilarious laugh.
got new syndrom : kekurangan ketawa gila bsama rakan.


hey guess its time to sneak out from skewl!
lepaking @ kopitiam.
Q: ouh cikgu, knapela kamu bperangai tidak snonoh?
A: eh eh biala nape awk sebok? saya mmg suke begini la.
sebab tula, its always sucks to be bored.huh.


:: hey, im bored. what abt u? ::

Sunday, August 16, 2009

:: taman cik maskonah ::

mmgla pelik bila tibe2 cik maskonah membuat taman. ahh persetankan sume tu. ade aku kesah? biakan cik maskonah dengan dunia die sndiri.
sebenarnya begini.............

(....maka bermulalah 1 hikayat....)

taman cik maskonah yg dimaksudkan lbh merujuk kepade lagu "taman astakona" yg diiramadanlagukan oleh slash. wah hebat ngok lagu tu. bru kusedari.

jadi kesimpulan yg kite dpt disini adelah, sayangilah lagu rock kapak dolu2. ia menggamit jiwelah beb! tu yg baru kusedari walau setelah lame berkecimpung dlm dunia ciptaan Illahi selame 21 tahun ni..

entah knape tibe2 hari itu saya telah memboringkan diri dan tibe2 timbullah 1 kepulan awan ilusi btol2 di atas kepala nih. (konon2 mcm ade idea baru timbul la. jgn kate xtau eh! korang mcm xbiase tgk katun.weng!) secara gerak tuntas pantas dan cekap (eh eh mcm polis cekap jujur amanah siot), saya tros saje mengklik butang2 keyboard ke www.4shared.com dan teros mengesearch lagu2 yang terhasil seperti berikut:

1. Axl's : andai dapat ku undur masa & akulah kekasihmu
2. Ella : layar impian & kesal
3. Ekamatra : sentuhan kecundang
4. Laksamana : gugurnya bunga cinta
5. Jinbara : Cinta pantai merdeka
6. Medicine : Kerana cinta
7. Mega : Takdir & waktu
8. Slash : Taman astakona
9. OH OH dan sebenarnye byk lagila. mcm xsempat je nk tulis nih.

eh by right u shud noe these great songs walaupon mungkin waktu lagu2 ni membangun, kite baru merangkak dan masih berhingus hijau. benar lah! dan inilah antara sebab2 saya begitu rindukan saat2 berkarok dolu2 ketika zaman jajahan saya di uitm. kawan2!! marilah berkarokkss. aku rindu lahh.

"andai dapat kuundurkan putaran dunia -- how i wish......."

Tuesday, August 4, 2009

..betul A.T.A.U tidak..



ape nk ckp?
bnda nk ckp ade <there's a lot to tell, actually>, tp xtau whr to start. OR hw m i gonna start dis.*pls.dtglah seru idea itu*

PERTAMA,
aku berada di persimpangan dilema. ye, i mean, dilema persekolahan. being a teacher, is such ever great moment to be. surrounded by ppl (again, i mean, STUDENTS) whom u noe they love u. evnthw u only hv bn there for like 1 n a half mth. tp keadaan memaksa aku mengundur diri dari situ. dun ask me y.pls! i wont put the blame on any1 but me. yaaa, maybe persekitaran di situ, x seperti apa yg kita harapkan. as hw ppl noe me on my hilarious plus craziness wellbeing, dats de real me. no hypocryte is allowed. n for dat, i got criticized!!

KEDUA,
whn ppl started to talk bout me, i dun realy gve it a damn. sbb slagi hati masih kuat, its just ketabahan dan kepekakan telinga yg kite perlukan. but as tym goes by, bila saya mendiamkan diri, it get worsen! mungkin ade sesetengah pekara yg buat mereka tidak senang. then, tell me. ape tunggu lagi??

KETIGA,
apekah benar?
apekah patot?
yela, ape yg saya dh buat ni. adoi! xfhm2 lagi ke? tula maksud saya. kesian budak2 jadi mangsa. but truthfully, apart from de whole story behind de scenes tu, mmg cite2 saya utk mencari pengalaman yg lagi dlm in accounting field. kalo tidak, amatlah sia2 pembelajaran selama 4 taun. peh, ingat ape? mengabdikan diri kt uitm dlm bachelor in accountancy mmg menyakitkan duw! now i tell u. jgn kate saya xckp. jadi, apela slhnye jikalau saye ingin berubah angin.betol kwn2? but dat doesnt mean im denying ke'BEST'an menjadi cikgu. siyes dewa mmg best ngok! enjoy kerna anak2 murid bengong spt saya.bukan begitu?
LOVE 'EM DEMmm MUCH..man!

KEEMPAT,
akhirannya perlu aku nyatakan disini bahawa apepon yg terjadi, hati tetap tertinggal secebis disana. dengar mcm jiwang seh. but its a fact! xperlu malu untuk mengakui..*mwah* cium kamu sume ank muridku!!