KADANG KADANG MAHU JUGA POPULAR SEPERTI TAMAN RASYIDAH UTAMA

There was an error in this gadget

PANAS! PANAS! PANAS!!! klik cepat.

Sunday, November 16, 2008

hit and run attempt !







wuaaa jahanam kete aku! it was crashed dis early morning when i'm on my way to work. i was there in pekan nenas, 30 mins away from home. i was driving alone all d way to jb. sudddenly bile saye at a junction to turn right, si cina lelaki yg memandu kete kancil in front of my car seems teragak2 utk membelok. nampaknye cam xde lesen. xkesahla asal die bahagie. n in all of a sudden i heard a hard crash at my car n brase bergoyang2. dammit! kete kancil tu terundur ke blakang.n it crashed my car! kebetolan ade pakcik naik moto next to my car, die tnjuk kete kancil tu kt aku. n kete tesebot dah lari. RUN BABY RUN! kepaleeee....

aku mmg dah hangin. so aku keja je. si kete ni xmo benti. dlm 5 minit aksi kejar mengejar dilakukan,die mule keep slow n he turns right. aku ikot die. n he turns left. aku tros ikot die. n tibe2 aku prasan mcm laen je tpt yg die bwk aku nih. rupenye kt tpt bangunan yg tesadai n tpt tu xde org langsung! n i was starting to feel somtg is not right here. i was shivering man! god, wat will he do?? tp alhamdulillah dlm separa sedar aku masih boleh mengatasi rasa marah ni dan berfikir utk patah balik keluar dari tpt tu. ya Allah, syukur sbb masih bg aku peluang utk berfikir.

kerana ikutkan sgt rasa marah tu, aku kejar kete tu n langsung telupe nk amik plat no kete die. i was to lodge a police report with my dad. tp cmne? no proof but only those pic above. it cant be helped.

n worst come to worst, aku kene jugak kuakan duit sendiri utk btolkan kete tu. duit boleh dicari. tp nyawa?aku? xkan dpt dicari ganti. aku xtau ape yg akan berlaku if aku terus2 mengikut kete tu yg bwk aku ke ceruk mane tah. mungkin die ade niat lain. dunia skarang...it was hard to tell. ape2 boleh berlaku. tp aku bersyukur Allah masih bg aku peluang. from dis, i learn something valuable. dunia berubah. people changed.

~ once in a lifetime ~

4 comments:

rims_putih said...

yg pasti bukan BEK ak yg myondol ko kn??
kesian...
tp nsb baek ko lari sblum die kerjakn ko..
kalo x,lg parah!!

oMaRiaN's said...

kalo BEK ko yg nyondol aku, kete aku mesti tumbuh tanduk kambing gurun!

Anonymous said...

And I have faced it. Let's discuss this question.

Anonymous said...

Good topic