KADANG KADANG MAHU JUGA POPULAR SEPERTI TAMAN RASYIDAH UTAMA

There was an error in this gadget

PANAS! PANAS! PANAS!!! klik cepat.

Sunday, December 6, 2009

dear bloggy;

dear virtual diary,

i am sorry for ive been in a long hiatus since my last entry.

its been a long time we've been apart and i missed talking to you.

i missed the moment where u eagerly listens to my crap nonsense phrases.

i missed the moment when i share my stories and u let me cry with u. alone.

sumpah aku rindu kau, blog anak.omar.yang.gerek!

aku ada cerita untuk kau.

kau jangan sedih dengar cerita aku.

janji, boleh?


my dear bloggy,

do u have any idea how hard for me to live this life?

i am so fragile. i hate being sensitive. and i hate being HURT.

and for the reason, ive made up my mind.

i have to be gagah. life is tougher than u can imagine.

i was in this situation where i've been tortured for the past 2months.

as this far, aku rasa ini pengalaman yang paling mendewasakan.

pengalaman yang paling mengajar erti kehidupan pada aku.

pengalaman yang paling menyakitkan paling meninggalkan kesan pada aku.

everything has to be blamed on me. and i deserved this.

hari ini kau pergi, esok kau datang cari aku lagi.

hari ini kau minta maaf, esok kau sakitkan aku lagi.

hari ini kau mendoakan kebahagiaan aku, esok kau datang mencaci maki.

hari ini kau janji tak ganggu aku lagi, esok kau datang jadi hantu kacau hidup aku lagi.

hari ini kau kata simpan semua kenangan, esok kau mintak aku pulang semua tu.

hari ini kau kata dah lepaskan aku dgn tenang, aku mula terfikir, esok apa yg akan jadi?

apa semua ini?

aku tau kau belum puas lagi nak seksa aku. teruskan semuanya.

kau tahu aku senang disakiti. kau tahu aku lemah. kau tahu aku tak kuat.

tapi kau lupa, aku gagah. selagi ada dia, aku tahu dia akan jaga aku dengan baik.

aku gagah hanya sebab dia. dia buat aku bangun untuk lawan semua ini.

aku tahu kau akan baca ini. takde niat untuk buat kau cemburu atau apa.

tapi as u wish, kau nak tengok aku hidup bahagia.

kau suruh aku jaga diri aku baik walaupon kau tahu aku tak boleh lakukan itu.

kau nak aku ada dengan orang yang betul betul boleh jaga aku, dan aku tau itu adalah dia.

aku juga mahu kau begitu. mahu lihat kau bahagia. mahu lihat hidup kau sempurna. tanpa aku.

aku pernah sayang kau, jadi aku akan lepaskan kau dengan tenang jugak.

aku cuma mahu orang yang aku pernah sayang hidup lebih bahagia dan tenang tanpa aku.

aku percaya ada yang lebih baik tunggu kau disana. aku bukan yang terbaik.

terima kasih atas semua bimbingan sehingga aku jadi seperti sekarang.

aku takkan ada dendam dengan kau. mungkin lepas seksaan yang kau bagi selama ni buat kau lebih puas dengan hidup kau sekarang.

aku akan doakan dari jauh. hanya yang terbaik untuk hidup kau.

dan aku harap kau juga lakukan yang sama.

orang cakap, aku ini;

" kau nampak je rock, tapi hati kaca. "

" muka ada parut, dalam hati ada taman bunga "

ya, mereka betul.
aku fragile. yang amat.
tapi aku cuba gagah walau aku tahu itu susah.

hey bloggy, im gonna start anew. what past is past. what done cannot be undone. i never regret as this is what life has to offer. somehow i've learned this;

life isn't a thing.its everything.


THANK YOU, PROBLEMS!


BYE BYE, PAST LIFE!


HELLO, NEW LIFE!

(^_^)

7 comments:

hannamaruku said...

good. go live ur life.
problems are all about learning and never repeat the same mistakes in the future.

good luck ;)

.rafiq. said...

cantekkk.
mari kita bergembira.
~hoyyeyy~hoyeeyy~

AmalinaOmar said...

hanna: will never do the same mistakes again. yeah!! thanx girl =)

rafiq : mari kembali menggilaaaa. yahooooooooooooooooooooooooo!!!

PheCkaboO ™ said...

whaaaaa...chaiyok mal.
aq rs nk menanges bace neh.
*_*

hak3.

AmalinaOmar said...

whoh if u were in my shoes, i bet u'll never stop crying. same goes to me, piqha. sebab seksaan yang amat. tapi from today onwards, i noe takde gunanya menangis. perempuan macam kita kena tabah dan gagah! rawrrrr~

oranglidi said...

wahahah. trimas sudi singgah blog wa.

cik ama rilek2 je. dulu lu pbsm kan?

AmalinaOmar said...

tak. wa kelab bimbingan dan kaunseling. apsal? lu penegerusi pbsm ape?