KADANG KADANG MAHU JUGA POPULAR SEPERTI TAMAN RASYIDAH UTAMA

There was an error in this gadget

PANAS! PANAS! PANAS!!! klik cepat.

Tuesday, December 8, 2009

WAJIB tayang.


aku ada teka teki.
dengar pantun ini:

papa oh papa,
sekarang musim apa?

jawapan:
bukan musim durian.

bukan musim mangga.

bukan musim hujan mencari konklusi.

ia musim demam. demam pontianak hensem.

oh BULAN CINTA. bukan bodoh. BULAN BARU. NEW MOON.

sebab ini:

1. sedang aku berebut2 mahu turun tangga dari cinema, nampak perempuan yang menepuk sesama kawan sendiri dan cakap begini,

"OH ROBERT PATTISON SOO DAMN ADORABLE CUTE SMART HENSEM DAN SEGALA PUJIAN YANG BAIK2 BELAKA HINGGA BUAT AKU GILA TIDAK BISA TIDUR MALAM DENGAN LENA. OH!OH! PATOTLAH BELLA ASYIK MENGIGAUKAN EDWARD SAJA TIAP2 MALAM. HOT GILA LAH MAMAT INI. KALAU DIA NAK GIGIT DAN HISAP DARAH AKU PUN AKU SANGGUP."

2. bila nampak sorang perempuan tengah tarik bulu roma tangan kekasih die yang nampak macam kejam sgt, aku pun mahu dengar apa sebenarnya dia ckp dgn bf dia. oh rupanya,

" AH KENAPALAH PAKWE AKU TIDAK BERBADAN KILAT SEPERTI EDWARD KALAU BERDIRI DI BAWAH TERIK MATAHARI? SUDAHLA TAK SEKSI, TIDAK BERKILAT PULA. AH INI TIDAK BOLEH JADI. AKU MESTI CARI PAKWE LAIN YANG BERKILAT SEPERTI EDWARD. KITA PUTUS SEKARANG ABANG!!"

3. aku sendiri tak perasan bila masa aku terkebetulan 1 wayang dgn pengkritik AF musim ke 7 sebab ada dengar mereka mengkritik begini,

"OI JACOB KAU SEDAR TAK KAU LAGI KACAK BILA BERAMBUT PENDEK DAN MEMAKAI SHORT SUPER-DUPER LOW CUT. SELAIN ITU, KAU PATUT BUAT PLASTIC SURGERY DI BAHAGIAN HIDUNG UNTUK TAMPAK LEBIH KACAK SETANDING CARLISLE CULLEN. KALAU TIDAK, MUKA KAU NAMPAK CACAT."

4. ada juga yang sanggup bermain osom atau air batu burung dengan kawan2 sendiri untuk buat pembahagian hakmilik antara edward dan jacob.

" EH KAU PERASAN TIDAK SEBENARNYA JACOB LEBIH MENGGIURKAN DIBANDINGKAN DENGAN EDWARD. JACOB ADA 8PACKS. DAN MUNGKIN LEBIH. OH TERUJA. OH JACOB JACOB!*sambil menggigit jari* EDWARD DAHLA KERING. TIADA DARAH PULA TU. KAU AMBIL SAJALAH EDWARD TU. MUKA DIA PUCAT SANGAT UNTUK AKU. "

5. tengah aku syok makan popcorn dlm wayang, ada pulak dengar wanita melayu yang kuat berangan bermonolog,

" DAMN. KENAPALAH TAKDE VAMPIRE SEHENSEM MACAM NI MAHU BERPACARAN DENGAN AKU? APA KURANGNYA AKU DGN BELLA? YA, AKU FAHAM YANG KAU AKAN SUSAH KENA CONVERT MASUK ISLAM THE MOMENT U SAY 'MARRY ME, PEREMPUAN MELAYU'. "

dah, aku mengaku, itu adalah aku yang bercakap. tidak terkecuali.
perbualan di atas adalah atas tujuan penceritaan sahaja. tidak ada kena mengena dengan yang masih hidup. yang dah mati? oh tidak ambil tahu.

eh aku bukan obses. tidak. langsung tidak. jauhkan sekali nak demam NEW MOON. tidak demam lah. cuma batuk2 sedikit saja. aku mahu sangat nonton filem ni sebab saja mahu buat lawak. gila kau. ingat best ke buat lawak dengan membeli tiket harga seploh ringgit semata2 nak buat lawak lepastu harap orang ketawakan kita. nonsense. haha. eh terketawa pulak. kan aku dah cakap, sebenarnya lawak.

ok dah sudah berhenti sekarang. ok, as new moon happen to be the sequel of twilight, dari situ keterujaan untuk tengok cerita ni muncul. semata2 sebab sukaaaa. bukan suka edward. jauh sekali jacob. saja nak tengok sequel dia best ke tak. i must say, overall was great. no regret watching this movie. i love happy ending. hate tragedy. boleh faham? jadi aku takkan halang kau nak beli tiket tonton filem ini. kalau mahu belanja aku lagi sekali juga, amat digalakkan. tapi kalau mahu belanja aku wayang, mesti belanja caramel popcorn juga. it comes in package. tidak mahu popcorn lemau. demand kan? (^_^)

oh ya, aku tak pernah teruja nak berbincang pasal new moon dekat sini. sebab aku tahu ramai blogger lain yang dah cakap pasal new moon. membazir tenaga saja aku mahu cerita lagi. yang aku mahu cakap, sekarang ini bukan saja cerita new moon yang keluar. ada lagi cerita baru. ini dia poster filem itu. boleh download di kedai handphone. ala macam kamu selalu beli cerita blue type 3gp di kedai2 itu. aih, janglah buat2 tidak tahu. (-.-)


tidak tahu bila boleh release. sebab filem bajetlah. penggambaran cuma guna kamera telefon LG yang cikai pastu function macam babeng saja. telefon yang hukum buang daerah saja. ok filem ini diadaptasikan dari kiisah new moon. aku suka hati nak tukar jadi new mood. mesti sekejap lagi dapat panggilan telefon dari luar negara, dan akan kena saman dengan pengeluar. takpelah, like i care. ah aku tengok poster filem ini saja, sudah tahu akan menjadi kegilaan dan fenomena terhebat ini!

sebenarnya sudah letih mengarut dari awal tadi. okay, new mood diadaptasi dari cerita aku. aku sudah ada hidup baru. yang lebih menggembirakan, perhaps. new mood is about how i make a little make over out of my routine life to shoo away those distraction he had given me. let say, i put myself in Bella's shoes. OMF. man, i fit in perfectly. i do. sebab itu terlalu menghayati penceritaan NEW MOON tadi.. ah tapi werewolf itu mengganggu sungguh. aku terkejut, tahu. benci kau lah werewolf. potong stiem aku mahu layan jiwa. ah dem. jacob.. jacob..

untuk segala cerita lama itu, aku dah buang jauh dalam laut. laut mana entah. sebagai meraikan kejayaan aku menukar kepada mood yang lebih baik lepas apa yang berlaku, aku cuba ubah diri kepada sesuatu yang baru. ive started off with initiating a fresh new look of my bedroom. a little make over, perhaps. ok done. and it was nicely done. good job, ME! well done. ucapan lagi. ucapan lagi. xpuas memuji diri sendiri. haha. harap maaf gambar tidak dapat disertakan kerana adik adik yang bertuah belum mengemas lagi tempat tidur mereka. jadi tidak sesuai ditonton oleh umum.

langkah kedua, kemas semua barang2. yang tak berguna lagi, boleh hukum buang daerah saja. hasilnya, bilik sudah bersih. dan tidak kelihatan bersepah lagi seperti kapal titanic yang telah terlanggar iceberg gamaknya.

untuk langkah bernas yang seterusnya, ive decided tu cut my hair off. botak. nak jadi sharifah amani dalam muallaf. kalau betul aku buat begitu, esok ibu dan abah balik dari holiday, mesti memancung kepala aku dan ikatkan aku di pokok pisang tanduk di belakang rumah dan hanya akan dilepaskan dari ikatan apabila rambut sudah panjang. sebenarnya aku sudah tahu hukuman itu, jadi terus batalkan niat itu. aku cuma trim hair tip yang sudah krekot-krekot. kira make over jugalah ya? =D

seterusnya, untuk meraikan new mood yang memberahikan, aku rasa aku mahu pindah rumah. mahu cari rumah yang lebih besar. yang boleh buat laut di kawasan belakang. aku tidak main swimming pool. laut lebih dramatik. lebih privacy, mungkin. jadi bila mahu mandi laut dan berbikini, orang tidak nampak selulit aku. siapa mahu join, bolehla angkat kening belah kiri sekarang.

dah, yang pindah rumah itu penipuan semata mata. duit belum cukup lagi mahu beli suzuki Swift, apetah lagi mahu membeli rumah. beli rumah hamster pun belum tentu cukup lagi. mari berjimat cermat. saranan kerajaan dalam mengatasi cetak rompak. hingga bertemu di lain hari di waktu yang lain. bai bai semua.


muka relief gilaaa kott! dahla makin gemuk. sudah ade dagu berlapis. welcome to the club, double chin!

pulang dengan perasaan gembira nyanyi lagu basikal tua =)

2 comments:

Nurfatehah said...

best sgt ke? aku x tgk lg. iskk. jauhnye terpaksa ke jusco tebrau untuk menonton wayang. kasihan sama org pontian kan? huhu

Anonymous said...

RawHandicapSex 67025821
LesboTrick 58431339
[url=http://www.peekapaysite.com/go/index.php?site=creampieguys]CreampieGuys[/URL] 58871671
[url=http://www.peekapaysite.com/go/index.php?site=bangmystepmom]BangMyStepmom[/URL] 14023674
[url=http://www.peekapaysite.com/go/index.php?site=megacockcravers]MegaCockCravers[/URL] 21730464
[url=http://www.peekapaysite.com/go/index.php?site=purecherrygirls]PureCherryGirls[/URL] 16853069
http://www.peekapaysite.com/go/index.php?site=blackandbisexual BlackandBisexual 35909813
http://www.peekapaysite.com/go/index.php?site=swiftmaverick SwiftMaverick 99279032